• O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
  • Dania główne
    • Dania i potrawy mięsne
    • Dania wegetariańskie
    • Dania z makaronem
    • Zapiekanki
    • Kuchenny recykling
  • Zupy
    • Zupy tradycyjne
    • Zupy krem
    • Chłodniki
  • Coś słodkiego
    • Ciasta
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasteczka
    • Desery
  • Przetwory
  • Pieczywo
    • Chleby
  • Dodatki
    • Sałatki
    • Surówki
    • Przekąski
  • Poradnik
    • Mięso i ryby
    • Owoce i warzywa
    • Desery i ciasta
    • Praktyczne rady
    • Sprzęt kuchenny
    • Przelicznik kuchenny
  • Święta
    • Wielkanoc
      • Mazurki wielkanocne
    • Boże Narodzenie
    • Tłusty czwartek
    • Halloween
  • Składniki
    • Dania z warzywami
      • Botwina
      • Brokuły
      • Buraki czerwone
      • Cebula
      • Cukinia
      • Czosnek
      • Dynia
      • Fasolka szparagowa
      • Kalafior
      • Kapusta biała
      • Kapusta kiszona
      • Kapusta włoska
      • Koperek
      • Kukurydza
      • Marchewka
      • Natka pietruszki
      • Ogórki kiszone
      • Ogórki zielone
      • Papryka
      • Pietruszka
      • Pomidory
      • Por
      • Rzodkiewka
      • Sałata lodowa
      • Sałata masłowa
      • Seler
      • Ziemniaki
      • Szczypiorek
      • Szparagi
      • Szpinak
  • Dania główne
    • Dania i potrawy mięsne
    • Dania wegetariańskie
    • Dania z makaronem
    • Zapiekanki
    • Kuchenny recykling
  • Zupy
    • Zupy tradycyjne
    • Zupy krem
    • Chłodniki
  • Coś słodkiego
    • Ciasta
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasteczka
    • Desery
  • Przetwory
  • Pieczywo
    • Chleby
  • Dodatki
    • Sałatki
    • Surówki
    • Przekąski
  • Poradnik
    • Mięso i ryby
    • Owoce i warzywa
    • Desery i ciasta
    • Praktyczne rady
    • Sprzęt kuchenny
    • Przelicznik kuchenny
  • Święta
    • Wielkanoc
      • Mazurki wielkanocne
    • Boże Narodzenie
    • Tłusty czwartek
    • Halloween
  • Składniki
    • Dania z warzywami
      • Botwina
      • Brokuły
      • Buraki czerwone
      • Cebula
      • Cukinia
      • Czosnek
      • Dynia
      • Fasolka szparagowa
      • Kalafior
      • Kapusta biała
      • Kapusta kiszona
      • Kapusta włoska
      • Koperek
      • Kukurydza
      • Marchewka
      • Natka pietruszki
      • Ogórki kiszone
      • Ogórki zielone
      • Papryka
      • Pietruszka
      • Pomidory
      • Por
      • Rzodkiewka
      • Sałata lodowa
      • Sałata masłowa
      • Seler
      • Ziemniaki
      • Szczypiorek
      • Szparagi
      • Szpinak
  • Home
  • Ciasta

Ciasta

Szarotka sypana (jabłecznik z kaszy manny)

Szarlotka sypana jest idealnym ciastem zarówno dla kuchennych „weteranów”, jak i osób dopiero rozpoczynających swoją przygodę z pieczeniem. Sypana szarlotka nie wymaga użycia jajek i miksera, nie trzeba jej ugniatać,...

Sernik bez spodu z mlekiem skondensowanym (tylko 4 składniki!)

Serniki to chyba jedne z najbardziej popularnych ciast, które cieszą się największym powodzeniem szczególnie w czasie świąt i rodzinnych uroczystości. Sernik raczej uchodzi za dość wymagające i pracochłonne ciasto. I...

Ciasto dyniowe czekoladowe (dyniowe brownie)

Jesień to zdecydowanie najlepszy moment na eksperymentowanie z dynią. U mnie przez cały październik dynia króluje nie tylko w daniach obiadowych i przetworach, ale także w deserach. Klasycznie jak co...

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z kruszonką i owocami

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania w ostatnim czasie stało się moim ulubionym ciastem – jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo pyszne i puszyste! Ciasto drożdżowe bez...

Sernik bez sera (sernik z jogurtów greckich)

Jesteś miłośnikiem serników i akurat naszła Cię ochota na to pyszne ciasto, jednak masz zbyt mało czasu na jego przygotowanie? Dziś przedstawię Ci alternatywną wersję sernika, który zarobisz w zaledwie...

Biszkopt z 5 jaj (bez proszku do pieczenia)

Ciasto biszkoptowe charakteryzuje się lekkością, gdyż do jego przygotowania nie używa się tłuszczu, a swoją puszystość zyskuje dzięki odpowiednio ubitym białkom jaj. Tradycyjne przepisy na biszkopt nie zawierają w sobie...

Mazurek kajmakowy (mazurek wielkanocny)

Mazurki wywodzą się z kuchni polskiej i przygotowuje się je w okresie Wielkanocy. Mazurki wielkanocne są to niskie ciasta, najczęściej kruche, wypełnione masą, wykończone dużą ilością lukru lub polewą. Mazurek...

Mazurek chałwowy (mazurek wielkanocny)

Chałwowy mazurek wielkanocny jest to prawdziwa gratka dla każdego miłośnika chałwy. U mnie na Wielkanoc nie może zabraknąć tradycyjnego mazurka z masą chałwową, gdyż wszyscy uwielbiamy mazurka w takiej właśnie...

Ciasto salceson proste ciasto z jabłkami

Dziś mam dla Was bardzo ciekawy przepis na bardzo ciekawe ciasto z jabłkami, przywołujące czasy mojego dzieciństwa. Chodzi oczywiście o ciasto salceson (ciasto z jabłkami), które smakiem i zapachem pozwala...

Ciasto marchewkowe prosty przepis

Ciasto marchewkowe jest bardzo prostym i pysznym ciastem, które szczególną popularnością cieszy się w Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych. Ciasto marchewkowe uznawane jest za niskobudżetowy i bardzo pożywny deser, który...
Kolejne wpisy

Popularne

  • Ciasto Milky Way bez pieczeniaCiasto Milky Way bez pieczenia
  • Quesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFCQuesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFC
  • Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek bez pieczeniaCiasteczkowo-czekoladowy obłoczek bez pieczenia
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowymPolędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Surówka z pora marchewki i jabłkaSurówka z pora marchewki i jabłka
  • Sernik bez sera (sernik z jogurtów greckich)Sernik bez sera (sernik z jogurtów greckich)
  • Uszka z pieczarkami do wigilijnego barszczuUszka z pieczarkami do wigilijnego barszczu
  • Ciasto drożdżowe bez wyrabiania z kruszonką i owocamiCiasto drożdżowe bez wyrabiania z kruszonką i owocami

Porady

  • Muszki owocówki – jak pozbyć się owocówek z kuchni? Domowe sposobyMuszki owocówki – jak pozbyć się owocówek z kuchni? Domowe sposoby
  • Patelnia tytanowa WOLL Diamond – recenzjaPatelnia tytanowa WOLL Diamond – recenzja
  • Miód – rodzaje, właściwości, zastosowanie. Rodzaje miodów ze zdjęciamiMiód – rodzaje, właściwości, zastosowanie. Rodzaje miodów ze zdjęciami
  • Karp wigilijny – skąd wziął się zwyczaj spożywania karpia na wigilię?Karp wigilijny – skąd wziął się zwyczaj spożywania karpia na wigilię?
  • 12 potraw wigilijnych – co powinno znaleźć się na stole w święta?12 potraw wigilijnych – co powinno znaleźć się na stole w święta?
  • Jak sparzyć jajka – wyparzanie jajek krok po krokuJak sparzyć jajka – wyparzanie jajek krok po kroku
  • Jajko na miękko – ile gotować jajka na miękko?Jajko na miękko – ile gotować jajka na miękko?
  • Typy mąki – jaki typ do czego?Typy mąki – jaki typ do czego?

Facebook

PysiaGotuje

Porady

  • Panierka Panko - co to jest i jak ją przygotować? Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować?
  • Sos sojowy – jasny czy ciemny? Sos sojowy – jasny czy ciemny?
  • Przelicznik kuchenny Przelicznik kuchenny
  • Jak zapobiec ciemnieniu obranych i startych ziemniaków? Jak zapobiec ciemnieniu obranych i startych ziemniaków?
  • Jak sparzyć jajka – wyparzanie jajek krok po kroku Jak sparzyć jajka – wyparzanie jajek krok po kroku
  • Typy mąki - jaki typ do czego? Typy mąki – jaki typ do czego?

Smakołyki

  • Quesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFCQuesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFC
  • Uszka z pieczarkami do wigilijnego barszczuUszka z pieczarkami do wigilijnego barszczu
  • Makowiec zawijany z gotowej masy makowejMakowiec zawijany z gotowej masy makowej
  • Ciasto Milky Way bez pieczeniaCiasto Milky Way bez pieczenia
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowymPolędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Kopytka z serem (kluski leniwe z ziemniakami)Kopytka z serem (kluski leniwe z ziemniakami)

Popularne przepisy

ciasto na pierogi

ciastka owsiane

zupa ogórkowa

przepis na pierniki

przepis na pączki

rogaliki drożdżowe

kopytka

  • Konkursy kulinarne
  • Artykuły
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Cookies

Blog kulinarny KurkaNielotka.pl - przepisy kulinarne | © 2019