Choć mogłoby się wydawać, że kapusta włoska najlepiej nadaje się do gołąbków, to właśnie z jej wykorzystaniem możemy skomponować wiele ciekawych dań. Kapusta włoska charakteryzuje się ciekawą strukturą i w przeciwieństwie do swojej słodkiej kuzynki (kapusty białej), ma bardziej delikatny smak. Przepisy na dania z kapusty włoskiej nie są skomplikowane, a potrawy z niej smakują naprawdę wybornie! Najbardziej popularne potrawy z kapusty włoskiej to: kapusta włoska zasmażana, surówka z włoskiej kapusty, zupa z kapusty włoskiej, kapusta włoska duszona i wcześniej wspomniane gołąbki z kapusty włoskiej.
Zupa z włoskiej kapusty z chipsami z boczku
Często zdarza się, że robiąc jeden obiad, zostaje nam jakiś składnik. Tak też było u mnie. Szukałam sposobu na spożytkowanie kapusty włoskiej, która została mi z przygotowania domowego makaronu z...