• O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
  • Dania główne
    • Dania i potrawy mięsne
    • Dania wegetariańskie
    • Dania z makaronem
    • Zapiekanki
    • Kuchenny recykling
  • Zupy
    • Zupy tradycyjne
    • Zupy krem
    • Chłodniki
  • Coś słodkiego
    • Ciasta
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasteczka
    • Desery
  • Przetwory
  • Pieczywo
    • Chleby
  • Dodatki
    • Sałatki
    • Surówki
    • Przekąski
  • Poradnik
    • Mięso i ryby
    • Owoce i warzywa
    • Desery i ciasta
    • Praktyczne rady
    • Sprzęt kuchenny
    • Przelicznik kuchenny
  • Święta
    • Wielkanoc
      • Mazurki wielkanocne
    • Boże Narodzenie
    • Tłusty czwartek
    • Halloween
  • Składniki
    • Dania z warzywami
      • Botwina
      • Brokuły
      • Buraki czerwone
      • Cebula
      • Cukinia
      • Czosnek
      • Dynia
      • Fasolka szparagowa
      • Kalafior
      • Kapusta biała
      • Kapusta kiszona
      • Kapusta włoska
      • Koperek
      • Kukurydza
      • Marchewka
      • Natka pietruszki
      • Ogórki kiszone
      • Ogórki zielone
      • Papryka
      • Pietruszka
      • Pomidory
      • Por
      • Rzodkiewka
      • Sałata lodowa
      • Sałata masłowa
      • Seler
      • Ziemniaki
      • Szczypiorek
      • Szparagi
      • Szpinak
  • Dania główne
    • Dania i potrawy mięsne
    • Dania wegetariańskie
    • Dania z makaronem
    • Zapiekanki
    • Kuchenny recykling
  • Zupy
    • Zupy tradycyjne
    • Zupy krem
    • Chłodniki
  • Coś słodkiego
    • Ciasta
    • Ciasta bez pieczenia
    • Ciasteczka
    • Desery
  • Przetwory
  • Pieczywo
    • Chleby
  • Dodatki
    • Sałatki
    • Surówki
    • Przekąski
  • Poradnik
    • Mięso i ryby
    • Owoce i warzywa
    • Desery i ciasta
    • Praktyczne rady
    • Sprzęt kuchenny
    • Przelicznik kuchenny
  • Święta
    • Wielkanoc
      • Mazurki wielkanocne
    • Boże Narodzenie
    • Tłusty czwartek
    • Halloween
  • Składniki
    • Dania z warzywami
      • Botwina
      • Brokuły
      • Buraki czerwone
      • Cebula
      • Cukinia
      • Czosnek
      • Dynia
      • Fasolka szparagowa
      • Kalafior
      • Kapusta biała
      • Kapusta kiszona
      • Kapusta włoska
      • Koperek
      • Kukurydza
      • Marchewka
      • Natka pietruszki
      • Ogórki kiszone
      • Ogórki zielone
      • Papryka
      • Pietruszka
      • Pomidory
      • Por
      • Rzodkiewka
      • Sałata lodowa
      • Sałata masłowa
      • Seler
      • Ziemniaki
      • Szczypiorek
      • Szparagi
      • Szpinak
  • Home
  • Surówki

Surówki

Marchewka zasmażana

Marchewka zasmażana jest doskonałą alternatywą dla surówki, którą można przygotować jako dodatek do obiadu. Marchewka zasmażana doskonale komponuje się z różnego rodzaju daniami, poczynając od dań mięsnych, na pulpetach i...

Modra kapusta duszona (do obiadu)

Choć kapusta czerwona jest nadal mniej popularna niż kapusta biała, z pewnością kojarzymy ją z widokiem klusek śląskich i mięsnej rolady, sowicie polanych sosem bądź jako dodatek do pieczonej kaczki...

Surówka ze szpinaku z pędami słonecznika

O cennych właściwościach szpinaku i dobrym wpływie na nasze zdrowie chyba nie trzeba nikomu przypominać. 🙂 W chwili obecnej szpinak świeży możemy kupić przez cały rok, jednak najlepiej korzystać z...

Surówka z marchewki i jabłka

Surówka z marchewki i jabłka często pojawia się na moim stole, jako pyszny i świeży dodatek do obiadu. Surówka z marchewki i jabłka jest bardzo prosta i szybka do przygotowania,...

Surówka z pora marchewki i jabłka

W dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na surówkę z pora z marchewką i jabłkiem. Taka surówka z pora jest idealnym dodatkiem do obiadu i nie tylko! Wyrazisty smak pora,...

Surówka z rzodkiewki

Surówka z rzodkiewki stanowi idealny dodatek do obiadu, doskonale komponuje się z daniami z delikatnego mięsa, jak kurczak czy indyk. Dodatkowo świetnie pasuje do dań z ryb. Gwarantuję, że ta...

Sałatka z roszponką i pomidorkami

Cześć! W mojej kuchni na dobre zawitała już wiosna, dlatego też w dzisiejszym wpisie przedstawię Wam świetny przepis na pyszną, orzeźwiającą sałatkę z roszponką i pomidorkami koktajlowymi. Taka sałatka z...

Fasolka szparagowa żółta do obiadu

Dziś przedstawię przepis na żółtą fasolkę szparagową, najpierw blanszowaną, a później podsmażaną na masełku z bułką tartą. Tak przygotowana fasolka jest idealnym dodatkiem do obiadu i gwarantuję, że posmakuje każdemu....

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

Wraz z wiosną, do mojej kuchni przychodzą świeże pomysły. Sezonowe owoce i warzywa wnoszą do chyba każdej kuchni, nie tylko mojej, powiew świeżości i chęci do działania. Gdy do dyspozycji...

Popularne

  • Quesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFCQuesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFC
  • Kopytka z serem (kluski leniwe z ziemniakami)Kopytka z serem (kluski leniwe z ziemniakami)
  • Chleb orkiszowy na drożdżach (z mąki orkiszowej pełnoziarnistej)Chleb orkiszowy na drożdżach (z mąki orkiszowej pełnoziarnistej)
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowymPolędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Ciasto Milky Way bez pieczeniaCiasto Milky Way bez pieczenia
  • Uszka z pieczarkami do wigilijnego barszczuUszka z pieczarkami do wigilijnego barszczu
  • Chatka Puchatka (domek Baby Jagi)Chatka Puchatka (domek Baby Jagi)
  • Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek bez pieczeniaCiasteczkowo-czekoladowy obłoczek bez pieczenia

Porady

  • Muszki owocówki – jak pozbyć się owocówek z kuchni? Domowe sposoby

    Muszki owocówki – jak pozbyć się owocówek z kuchni? Domowe sposoby

  • Patelnia tytanowa WOLL Diamond – recenzja

    Patelnia tytanowa WOLL Diamond – recenzja

  • Miód – rodzaje, właściwości, zastosowanie. Rodzaje miodów ze zdjęciami

    Miód – rodzaje, właściwości, zastosowanie. Rodzaje miodów ze zdjęciami

  • Karp wigilijny – skąd wziął się zwyczaj spożywania karpia na wigilię?

    Karp wigilijny – skąd wziął się zwyczaj spożywania karpia na wigilię?

  • 12 potraw wigilijnych – co powinno znaleźć się na stole w święta?

    12 potraw wigilijnych – co powinno znaleźć się na stole w święta?

  • Jak sparzyć jajka – wyparzanie jajek krok po kroku

    Jak sparzyć jajka – wyparzanie jajek krok po kroku

  • Jajko na miękko – ile gotować jajka na miękko?

    Jajko na miękko – ile gotować jajka na miękko?

  • Typy mąki – jaki typ do czego?

    Typy mąki – jaki typ do czego?

Porady

  • Przelicznik kuchenny Przelicznik kuchenny
  • Jak sparzyć jajka – wyparzanie jajek krok po kroku Jak sparzyć jajka – wyparzanie jajek krok po kroku
  • Muszki owocówki – jak pozbyć się owocówek z kuchni? Domowe sposoby Muszki owocówki – jak pozbyć się owocówek z kuchni?…
  • Panierka Panko - co to jest i jak ją przygotować? Panierka Panko – co to jest i jak ją przygotować?
  • Przepis na najlepszą kawę rozpuszczalną Przepis na najlepszą kawę rozpuszczalną
  • Sos sojowy – jasny czy ciemny? Sos sojowy – jasny czy ciemny?

Smakołyki

  • Quesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFCQuesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFC
  • Surówka z rzodkiewki Surówka z rzodkiewki
  • Ciasto Milky Way bez pieczeniaCiasto Milky Way bez pieczenia
  • Chleb orkiszowy na drożdżach (z mąki orkiszowej pełnoziarnistej)Chleb orkiszowy na drożdżach (z mąki orkiszowej pełnoziarnistej)
  • Fasolka szparagowa żółta do obiaduFasolka szparagowa żółta do obiadu
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowymPolędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym

Popularne przepisy

ciasto na pierogi

ciastka owsiane

zupa ogórkowa

przepis na pierniki

przepis na pączki

rogaliki drożdżowe

kopytka

  • Konkursy kulinarne
  • Artykuły
  • O mnie
  • Współpraca
  • Kontakt
  • Cookies

Blog kulinarny KurkaNielotka.pl - przepisy kulinarne | © 2021