Jajka faszerowane
suszonymi pomidorami i boczkiem

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i boczkiem

Udostępnij za pomocą:

lub zwyczajnie skopiuj, a następnie udostępnij poniższy adres:

Składniki

Ilość porcji:
10 jaj
8 pomidorów suszonych
150-200 g boczku wędzonego
2 łyżki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól i pieprz do smaku

Składniki

Opis dania

Udostępnij

Dzisiejszy mój wpis dotyczy jajek faszerowanych suszonymi pomidorami i boczkiem. Jajka faszerowane doskonale sprawdzają się jako imprezowa przekąska i królują na naszych stołach w okresie Wielkanocy. Farsz do jajek z suszonych pomidorów i boczku, idealnie nada się również jako pyszna pasta kanapkowa. Jeśli więc szukacie ciekawego pomysłu na jajka faszerowane lub pastę do kanapek, koniecznie spróbujcie pasty z tego przepisu. Suszone pomidory nadają świetnego smaku, a chrupiący boczek jest bardzo ciekawym dopełnieniem całości. 🙂 Poznajcie więc szybki przepis na jajka faszerowane suszonymi pomidorami i boczkiem! 🙂

Przygotowanie

1
Gotowe

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i poprzekrawać na połówki. Z każdej połówki ostrożnie wyciągnąć żółtka i przełożyć do miski. Żółtka rozgnieść widelcem.

2
Gotowe

Boczek wędzony pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na patelni na złocisty kolor. Pomidory suszone pokroić w kostkę. Przestudzony boczek (bez tłuszczu) i pomidory suszone dodać do rozgniecionych żółtek. Dodać szczypiorek, majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

3
Gotowe

Farszem z boczku i suszonych pomidorów nadziewać połówki jajek, dekorować według uznania.

Joanna

Joanna

Pasjonatka kuchennych eksperymentów z wbudowanym trybem „na oko”. Lubię dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi wytworami jak i daniami, które od zawsze gościły w moim rodzinnym domu.

Kulki marcepanowe
poprzedni
Kulki marcepanowe w czekoladzie
Nuggetsy z kurczaka
następny
Nuggetsy z kurczaka mega chrupiące!

Komentarze Ukryj komentarze

Bardzo fajny przelicznik porcji na stronie. Muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona, pierwszy raz się z takim czymś spotykam 🙂 i ogólnie takie wszystko wow i interaktywne. Mogę sobie poklikać co jest gotowe i w ogóle. A jajka faszerowane z boczkiem i pomidorkami przepyszniaste. Zrobiłam na próbę i wracam z recenzją, że wyszły rewelacyjnie. Drugie podejście będzie robione na moje urodziny jako przystaweczka. Pozdrawiam serdecznie.

Skomentuj