Składniki
- 0,5 litra śmietany kremówki30% lub 36%
- 4 łyżki serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- drążone wiśnie z zalewy
- kilka bezików
Opis dania
Szybki deser, do którego przygotowania potrzebować będziesz wiśnie z zalewy, śmietanę i kilka bezików. Jest to wyśmienita opcja dla wszystkich, którzy lubią szybkie desery do kawy. Deser nie wymaga dużego nakładu pracy, a składniki potrzebne do jego przygotowania z pewnością znajdziesz w swojej kuchni. Słodycz bezików i śmietany przełamana kwaskowym smakiem wiśni, to musi się udać! Tak więc ruszajmy! 🙂
Przygotowanie
1 Gotowe | Dobrze schłodzoną śmietanę przelać do wysokiego naczynia, dodać serek mascarpone i ubijać mikserem do czasu uzyskania sztywnej konsystencji. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i cukier wanilinowy, ubijać dosłownie przez chwilę, aby składniki się połączyły. |
2 Gotowe | Wiśnie odsączyć na sitku, a bezy delikatnie pokruszyć. Przygotować pucharki. Układać warstwowo, zaczynając od śmietany. Beza powinna znaleźć się zarówno w środku jak i na samej górze. Deser można polać gotowym sosem czekoladowym. Ja do swojego deseru użyłam bez, które wcześniej sama zrobiłam, jednak te ze sklepu nadadzą się równie dobrze. |