Placuszki bananowe
(pancakes)

Placuszki bananowe (pancakes)

Udostępnij za pomocą:

lub zwyczajnie skopiuj, a następnie udostępnij poniższy adres:

Składniki

Ilość porcji:
Składniki na około 16 pancakes:
2 duże banany
0.5 kg mąki
4 jajka
1-2 łyżeczki cynamonu
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki cukru
200 ml mleka
2 łyżki oliwy

Składniki

  • Składniki na około 16 pancakes:

Opis dania

Udostępnij

Placuszki bananowe są świetnym pomysłem na szybkie i dodające energii śniadanie, ale także pyszny obiad czy deser dla dzieci. Do placuszków możemy użyć mocno dojrzałych bananów. Nam placuszki najbardziej smakują z dżemem z dyni, jednak można je podawać z praktycznie każdą konfiturą. Przepis na bananowe pancakes jest banalnie prosty, dlatego bez problemu możesz zrobić je z dziećmi. 🙂

Przygotowanie

1
Gotowe

Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać cukier, cynamon, mleko, jaja, oliwę i pokrojone w grube plastry banany.

Wszystkie składniki zblendować/zmiksować na gładką masę, która powinna mieć konsystencję podobną do gęstej śmietany. Placuszki smażyć na minimalnej ilości oliwy na złocisty kolor z obu stron.

Podawać z ulubionym dżemem. Proste, prawda? :)

Joanna

Joanna

Pasjonatka kuchennych eksperymentów z wbudowanym trybem „na oko”. Lubię dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi wytworami jak i daniami, które od zawsze gościły w moim rodzinnym domu.

poprzedni
Kotlety jajeczne
Ciasto bez peczenia - ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek
następny
Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek bez pieczenia
poprzedni
Kotlety jajeczne
Ciasto bez peczenia - ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek
następny
Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek bez pieczenia

Komentarze Ukryj komentarze

Skomentuj