Pierś z kurczaka z piekarnika
z camembertem

Pierś z kurczaka z piekarnika z camembertem

Udostępnij za pomocą:

lub zwyczajnie skopiuj, a następnie udostępnij poniższy adres:

Składniki

Ilość porcji:
1 podwójna pierś z kurczaka
1 ser camembert
1 łyżka oliwy do mięsa
olej do smażenia
sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka pikantna mielona, czosnek granulowany, bazylia i oregano do smaku

Składniki

Opis dania

Udostępnij

Pierś z kurczaka jest bardzo często wykorzystywana w kuchni i może stanowić podstawę wielu ciekawych dań. Jednak czasami brakuje nam już pomysłów, jak możemy wykorzystać pierś z kurczaka. W dzisiejszym wpisie przedstawię przepis na pierś z kurczaka z piekarnika. Pierś z kurczaka zapiekana z serem camembert jest bardzo pyszną propozycją na obiad dla najbliższej rodziny i gości. Mięso jest miękkie i soczyste, a ser idealnie podkręca smak. 🙂

Przygotowanie

1
Gotowe

Mięso umyć i oczyścić, pokroić na płaty. Przełożyć do miski, dodać łyżkę oliwy i przyprawy. Ręką "wymasować" mięso, aby przyprawy dobrze obtoczyły każdy kawałek. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy, delikatnie obsmażyć mięso z obu stron (około 2-3 minuty z każdej strony).

2
Gotowe

Mięso ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Ser pokroić w plastry, ułożyć na mięsie. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Zapiekać przez około 20 minut, najlepiej na termoobiegu.

Ja piersi z kurczaka z piekarnika z serem camembert podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką.

Joanna

Joanna

Pasjonatka kuchennych eksperymentów z wbudowanym trybem „na oko”. Lubię dzielić się z innymi swoimi kulinarnymi wytworami jak i daniami, które od zawsze gościły w moim rodzinnym domu.

Makaron domowy z kapustą i boczkiem
poprzedni
Makaron domowy
Zupa grzybowa przepis
następny
Zupa grzybowa
Makaron domowy z kapustą i boczkiem
poprzedni
Makaron domowy
Zupa grzybowa przepis
następny
Zupa grzybowa

Skomentuj