Składniki
- 1.5 szklanki mąki
- 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka ciemnego kakao
- 3/4 szklanki mleka
- 0.5 szklanki oleju
- 2 jajka
- 1 opakowanie budyniuwaniliowy lub śmietankowy, na 0,5 l mleka
Opis dania
Muffinki jest to rodzaj ciasta, w postaci małych, wysokich babeczek z różnymi dodatkami. muffiny mogą być podawane zarówno na słodko, jak i wytrawnie. W słodkich babeczkach możemy natknąć się na przeróżne słodkie dodatki, zaczynając od czekolady, przez rodzynki, aż do budyniu. Słone natomiast możemy przygotować praktycznie ze wszystkiego, co mamy w lodówce. W tym wpisie poznasz przepis na wyśmienite muffinki czekoladowe z budyniem. Dodam, iż mój przepis na te właśnie cudeńka został wyróżniony w konkursie wielkanocnym organizowanym przez markę Florina.
Przygotowanie
1 Gotowe | Przygotowanie ciastaW misce wymieszać wszystkie mokre składniki - mleko, olej i jajka. W drugiej misce przygotować składniki suche - przesianą mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i kakao. Wymieszać razem mokre i suche składniki. Ciasto nie musi być idealnie gładkie, może mieć małe grudki. |
2 Gotowe | Budyń przygotować według instrukcji na opakowaniu. |
3 Gotowe |
Komentarze Ukryj komentarze
Dzieciaki je uwielbiają (dorośli też). Są przepyszne ;D
Jadłam różne muffiny ale z budyniem jeszcze nie. Dodaje do listy must do
Uwielbiam takie babeczki i czasami robię podobne 🙂
Są pyszne!
Wyglądają pięknie! Zapisuję i sprawdzę!
Uwielbiam muffiny. 🙂 zapisze sobie przepis i chętnie wypróbuje, bo wyglądają przepięknie. 😉
Ale fajny przepis! Na pewno skorzystam 😀 Bo uwielbiam słodkości!
Wow smakowicie to wygląda! 🙂
Zapiszę sobie przepis, na pewno mi się przyda 🙂
Wyglądają cudownie 🙂 mniam
Uwielbiam muffiny, a te wyglądają naprawdę smacznie! Dodałam sobie posta do zakładki, myślę, że wykorzystam w wolnym czasie 🙂
Ale super wygląda! Zrobiłam screeny i od razu jak będę miała czas to przygotuję te muffinki 😀