Składniki
- 2 pęczki rzodkiewki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Opis dania
Surówka z rzodkiewki stanowi idealny dodatek do obiadu, doskonale komponuje się z daniami z delikatnego mięsa, jak kurczak czy indyk. Dodatkowo świetnie pasuje do dań z ryb. Gwarantuję, że ta wiosenna surówka z rzodkiewki zagości w waszych domach na długo. Przygotowanie surówki z rzodkiewki jest bardzo proste i zajmie Wam nie więcej niż 10 minut, dlatego naprawdę warto jej spróbować. 🙂 Poznaj mój przepis na surówkę z rzodkiewki!
Przygotowanie
1 Gotowe | Przygotowanie surówki z rzodkiewki:Rzodkiewkę oddzielić od listków i poucinać "ogonki". Rzodkiewki umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Zetrzeć na grubych oczkach tarki. |
2 Gotowe | Do startej rzodkiewki dodać posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, majonez lub jogurt, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Gotowe! |
Komentarze Ukryj komentarze
To nie to.
Przepraszam ,ale do tego dodalabym szczypiorek i gotowane jajka na twardo w cwiartkach.
Można eksperymentować, ciekawy pomysł. 🙂