Zupa koperkowa z ziemniakami i pulpetami
Zupa koperkowa to pyszna i pożywna zupa, która charakteryzuje się delikatnym, koperkowo-śmietanowym smakiem. Zupa koperkowa doskonale smakuje zrobiona na bazie domowego rosołu, a pulpeciki i ziemniaki sprawiają, że zupa jest...
Surówka z rzodkiewki
Surówka z rzodkiewki stanowi idealny dodatek do obiadu, doskonale komponuje się z daniami z delikatnego mięsa, jak kurczak czy indyk. Dodatkowo świetnie pasuje do dań z ryb. Gwarantuję, że ta...
Sałatka z roszponką i pomidorkami
Cześć! W mojej kuchni na dobre zawitała już wiosna, dlatego też w dzisiejszym wpisie przedstawię Wam świetny przepis na pyszną, orzeźwiającą sałatkę z roszponką i pomidorkami koktajlowymi. Taka sałatka z...
Ciasto marchewkowe prosty przepis
Ciasto marchewkowe jest bardzo prostym i pysznym ciastem, które szczególną popularnością cieszy się w Wielkiej Brytanii i Stanach Zjednoczonych. Ciasto marchewkowe uznawane jest za niskobudżetowy i bardzo pożywny deser, który...
Quesadilla z kurczakiem czyli qurrito jak w KFC
Jeśli jesteście miłośnikami quritto z KFC, to mam dla Was świetną wiadomość! Z tym przepisem przygotujecie quesadillę z kurczakiem, rodem z KFC! Powiedziałabym raczej, że quesadilla z kurczakiem przygotowana z...
Kaszotto z kurczakiem i jarmużem
Kaszotto w ostatnim czasie bardzo zyskało na popularności. Jest to bardzo smaczne danie z kaszy, które jest naszą odpowiedzią na popularne risotto. Kaszotto pod każdą postacią powinno zostać wprowadzone do...
Sałatka z brokułem i jajkiem
Jeśli znudziły Wam się klasyczne sałatki typu gyros, jarzynowa i z tuńczykiem, koniecznie przygotujcie tę kolorową sałatkę z brokułem i jajkiem! Jest to bardzo kolorowa, wręcz wiosenna sałatka, która smakiem...
Barszcz biały wielkanocny na zakwasie
Barszcz biały tradycyjnie przygotowuje się na zakwasie, z dodatkiem białej kiełbasy i ugotowanymi na twardo jajkami. Dodatkowo tradycyjny barszcz biały zabiela się śmietaną, a smak podkręca się chrzanem. Barszcz w...
Ryba na parze z ryżem z warzywami
Chodziła za mną od dawna – ryba na parze, podana z ryżem z warzywami. Ryba gotowana na parze jest o wiele bardziej lekkostrawna i mniej tłusta od tradycyjnych ryb smażonych,...
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i boczkiem
Dzisiejszy mój wpis dotyczy jajek faszerowanych suszonymi pomidorami i boczkiem. Jajka faszerowane doskonale sprawdzają się jako imprezowa przekąska i królują na naszych stołach w okresie Wielkanocy. Farsz do jajek z...