Fasolka szparagowa żółta do obiadu
Dziś przedstawię przepis na żółtą fasolkę szparagową, najpierw blanszowaną, a później podsmażaną na masełku z bułką tartą. Tak przygotowana fasolka jest idealnym dodatkiem do obiadu i gwarantuję, że posmakuje każdemu....
Uszka z pieczarkami do wigilijnego barszczu
Uszka są podstawą czerwonego barszczu, który stanowi jedną z 12 tradycyjnych wigilijnych potraw. Mamy całą gamę farszy, którymi możemy nadziać uszka – od kapusty z grzybami, przez szpinak aż po...
Grillowana cukinia
Jak wiemy, grillować możemy praktycznie wszystko. Ciągle szukamy nowych smaków, chcemy przełamywać rutynę. Doskonałym pomysłem na urozmaicenie grillowania są warzywa. Na grillu możemy położyć paprykę, bakłażany, kukurydzę, cukinię… I w...
Pieczone ziemniaki z piekarnika
Przepis na pieczone ziemniaczki, które są idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs i innych potraw. Tego typu pieczone ziemniaki przygotowuję bardzo często. Są one bardzo aromatyczne i chrupiące, i pasują...
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką
Wraz z wiosną, do mojej kuchni przychodzą świeże pomysły. Sezonowe owoce i warzywa wnoszą do chyba każdej kuchni, nie tylko mojej, powiew świeżości i chęci do działania. Gdy do dyspozycji...