Decydując się na zakup nowego sprzętu do ogrodu, a w szczególności grilla, warto zastanowić się, jakie jego cechy są najważniejsze. Jakość wykonania, a może wpływ na zdrowie i łatwość obsługi? Przyjrzyjmy się tym cechom po kolei.
Jakość wykonania
Każdy, komu zależy na wysokiej jakości wykonania, która odpowiada za dużą wytrzymałość i stabilność urządzenia, powinien zwrócić uwagę na grille gazowe marki Köler. Zostały one stworzone na potrzeby niemieckiego rynku, gdzie dbałość o jakość jest niezwykle ważna.
Dlatego głównym materiałem konstrukcyjnym grilli Köler jest stal nierdzewna, charakteryzująca się wysoką odpornością, co gwarantuje długą, niezawodną pracę urządzenia. Została z niej stworzona cała konstrukcja, włącznie z podręczną szafką, pokrywami oraz dużymi, łożyskowanymi kołami. Dzięki tym ostatnim przeżuwanie grilla nie stanowi problemu, a jednocześnie blokada zamocowana na dwóch z nich gwarantuje bezpieczeństwo i chroni przed samoistnym przemieszczeniem. Stabilność i bezpieczeństwo przygotowywania posiłków są dla producenta jednymi z najważniejszych cech jego urządzeń.
Łatwość i czas przygotowania
Grille gazowe marki Köler zostały wyposażone w cztery główne palniki oraz jeden boczny. Dzięki takiemu rozwiązaniu można na nich przygotowywać kilka różnych dań, które będą gotowe w tym samym czasie. Boczny palnik jest szczególnie istotny, kiedy podczas pieczenia mięsa sosy lub inne, wcześniej przygotowane potrawy, muszą zostać podgrzane. Może on także zostać osłonięty z pomocą płyty ze stali nierdzewnej.
Obsługa grilli Köler jest łatwa i intuicyjna, dzięki zastosowaniu panelu z pokrętłami. Odpowiadają one za dostosowanie temperatury poszczególnych palników. W celu jej optymalnego ustawienia grille zostały wyposażone w dokładne termometry. Dużą zaletą urządzeń jest także dobra izolacja, która zapewnia bezpieczeństwo i zabezpiecza pokrętła przed nagrzewaniem.
Kolejnymi atutami grilli marki Köler są dodatkowe akcesoria, które mogą zostać na nich umieszczone. Należą do nich żeliwna płyta grzewcza oraz rożen elektryczny, które zwiększają funkcjonalność urządzenia.
Wpływ potraw z grilla na nasze zdrowie
Grille ogrodowe zawdzięczają swoją popularność smakowi potraw, ale także temu, iż sprzyjają spotkaniom w ogrodzie w dużym gronie przyjaciół i rodziny. Jednak należy pamiętać, iż grille tradycyjne mają niekorzystny wpływ na zdrowie, ze względu na spalony tłuszcz i osadzającą się na potrawach sadzę. Wybierając grill gazowy, możemy mieć pewność, że potrawy będą zdrowsze, ze względu na brak powyższych niekorzystnych procesów. Köler przygotował ruszt i specjalną tackę na tłuszcz tak, aby nie ulegał on spalaniu. Co więcej, zastosowanie palników gazowych sprawia, że podczas grillowania nie pojawiają się dym i sadza, co także przyczynia się do powstania zdrowszych potraw.
Ta ogromna korzyść zdrowotna, a także odporność na warunki atmosferyczne, stabilność i łatwość przygotowania posiłku, są istotnymi cechami przemawiającymi za grillami gazowymi marki Köler. Serdecznie zachęcamy miłośników przyjęć w ogrodzie do ich zakupu u producenta.
fot. Adobe, 58892943