Kotlety mielone z cukinią w sosie keczupowym
Bardzo często zadajemy sobie pytanie, jak inaczej przygotować kotlety mielone. Do chyba najbardziej popularnych sposobów wykorzystania mięsa mielonego, możemy zaliczyć pulpety w sosie pomidorowym, pulpety w sosie koperkowym, czy też...
Gulasz z szynki
Gulasz jest to danie wywodzące się z Węgier. Stąd też wiele przepisów na gulasz węgierski, który tradycyjnie przygotowuje się z mięsa, cebuli i papryki. Podobnie jest u mnie – mięso...
Naleśniki z kurczakiem pieczarkami i serem
Historia naleśników sięga już czasów starożytności. Jest o chyba najbardziej znane danie mączne, przygotowywane na patelni. Naleśniki mogą być podawane w wersji na słodko, jak i na słono. Najczęściej spotyka...
Sos z kaczki Kuchenny recykling
Pamiętacie przepis na pieczoną pierś z kaczki? Świetnie! Ten wpis zakwalifikowałam do kuchennego recyklingu, gdyż wykorzystałam mięso, które zostało właśnie po tamtym obiedzie. Takim sposobem nic się nie marnuje, a...
Pieczona pierś z kaczki z zapiekanymi ziemniakami
Pierś z kaczki jest jednym z tych produktów, których zwyczajnie się bałam. Nie ze względu na smak, ale przez to, że najzwyczajniej w świecie nie będę potrafiła poradzić sobie z...